TVP.pl Informacje Sport Kultura Rozrywka VOD Serwisy tvp.pl Program telewizyjny

Aleksandra Popławska / Nina Elsner

Data publikacji: 2014-04-03 
Biografia aktorki. Role, wydarzenia, przebieg kariery, ważne daty.
Aleksandra Popławska
Aleksandra Popławska

Ważne daty:

Absolwentka wrocławskiej filii PWST w Krakowie, którą ukończyła w 2000 roku.

2001 – Nagroda na XLI Kaliskich Spotkaniach Teatralnych za rolę Warii w "Wiśniowym sadzie" Antona Czechowa w Teatrze Polskim we Wrocławiu
2002 – Nagroda na II Festiwalu Dramaturgii Współczesnej "Rzeczywistość przedstawiona" w Zabrzu za rolę Tani w "Czwartej siostrze" Janusza Głowackiego w Teatrze Polskim we Wrocławiu
2007 – Wyróżnienie na XIII Ogólnopolskim Konkursie na Wystawienie Polskiej Sztuki Współczesnej za rolę Patrycji Pitz w przedstawieniu "Paw królowej. Opera praska" wg Doroty Masłowskiej w Teatrze Wytwórnia w Warszawie
2009 – Nagroda na IX Ogólnopolskim Festiwalu Dramaturgii Współczesnej "Rzeczywistość przedstawiona" w Zabrzu za rolę Małej Metalowej Dziewczynki w spektaklu "Między nami dobrze jest" Teatru Rozmaitości w Warszawie

Wybrana filmografia:

2014 - Wataha (TV)
2013 - Lekarze (TV)
2013 - Przyjaciółki (TV)
2012 - Hotel 52 (TV)
2012 - Ostatnie piętro
2011 - Jak się pozbyć cellulitu
2010 - Ewa
2009 - Projekt dziecko
2008 - Trzeci oficer (TV)
2007 - Testosteron
2005 - Na dobre i na złe (TV)
2004 - W dół kolorowym wzgórzem
2003 - Na Wspólnej (TV)
2002 - Samo życie (TV)

Komentarze
Nikt jeszcze nie dodał komentarza. Możesz być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Aby dodać komentarz musisz się zalogować. Jeśli nie posiadasz jeszcze konta, zarejestruj się.
Zobacz również
  • Bohaterowie: Nina Elsner

    Matka Witka, była dziewczyna Marka
  • Newsy z serialu: WIDEO: Nina zdemaskowana!

    Krystyna jest już praktycznie pewna, że Witek jest synem Marka. Odwiedza Ninę w jej gabinecie i prze ...
  • Newsy z serialu: WIDEO: Zasłabnięcie Niny

    Witek w każdej trudnej sytuacji zawsze mógł liczyć na mamę. Tym razem role się odwracają..
  • Newsy z serialu: WIDEO: Marek i Nina – co dalej?

    Marek i Nina spotykają się, by porozmawiać o Witku i o tym jak pomóc chłopcu odnaleźć się w nowej sy ...
  • Newsy z serialu: WIDEO: Gdzie jest Witek?

    Zaginięcie Witka spędza sen z powiek Niny i Marka. Całonocne poszukiwania chłopca nie przynoszą żadn ...
Bitwa

Tomek vs Jarek

Tomek
Jarek
Liczba głosów: 19466
Zobacz wszystkie bitwy »
Ankieta

Czy Chowańskiemu uda się zdobyć miłość Marty?

  • w końcu zrozumie, że to niemożliwe i usunie się w cień
  • zdesperowany powie jej o zdradzie Roberta, ale ona mu nie uwierzy
  • Artur zakocha się w Urszuli, a Marta będzie ich najlepszą przyjaciółką
  • Walawska w końcu zwróci na niego uwagę i bez pamięci się w nim zakocha
  • M JAK MIŁOŚĆ Zapraszamy na powtórki!
  • NA DOBRE I NA ZŁE Na ściankę nie ma czasu!
  • NA DOBRE I NA ZŁE Zapraszamy na powtórki!
  • M JAK MIŁOŚĆ M jak Muzyka - K jak Kacper!
  • M JAK MIŁOŚĆ Kulisy: Grabina w płomieniach
  • NA DOBRE I NA ZŁE Zemdlał z wrażenia
więcej >> x
 
M JAK MIŁOŚĆ Zapraszamy na powtórki!